Handboll

Hellton vann igen

Det blev tredje raka segern för Hellton när GT Söder besegrades med 19-18 i Sundsta idrottshall på lördagseftermiddagen. Hellton var i ledningen i den första halvleken men i paus hade gästerna kommit ikapp till 10 lika. I den andra halvleken turades lagen om att ha ledningen men till slut kunde hemmalaget vinna med 19-18.

Hellton hade problem med skador och skytten Jonna Gustafsson kunde bara använda sin fruktade högerarm sporadiskt. Matchen höll inte någon högre klass men det brukar tyda på styrka att kunna vinna fastän man spelar dåligt.

Det var många avslut från båda lagen som inte alls var bra och den gamla devisen ”5 bollar för 1 krona” passade in. Linjespelet var nästan obefintligt men skotten som gick in var ofta av bra klass.

Det ska bli intressant att följa Helltontjejerna genom säsongen för de verkar bli bättre och bättre och med vilja kommer man långt.

Ola Carlsson
ola.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".