Björneborg

Sabotage mot tåg

Det är ännu oklart vad det var som orsakade skadan på ett tågs framruta vid Björneborg igår kväll. Polisen har beslagtagit ett spännband som hängde ner framför tåget, men det finns i nuläget ingen misstänkt. Rutan fick en spricka men lokföraren bedömde att det inte var någon fara att köra vidare till slutstationen Karlstad.

Inga människor skadades vid händelsen och tåget kunde fortsätta till sin slutstation. Händelsen rubriceras som sabotage och Banverket ser mycket allvarligt på den här sortens händelser.

– Vi kommer att lämna in en polisanmälan om sabotage, säger Bodil Sonesson, pressinformatör på Banverket. De som begår såna här handlingar tänker inte efter. Det kan uppstå personskador för både förare och passagerare och även omfattande skador på tåget. Dessutom utsätter de som gör sånt här sig själva för stora risker när de uppehåller sig på tågområdet.

Enligt Ronny Höstrand på SJs presstjänst klarade lokföraren undan händelsen utan skador. Tåget gick på söndagsmorgonen vidare ner till Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".