SSU-attack mot biskopen

På torsdagen fattar Kyrkomötet beslut om könsneutrala äktenskap ska tillåtas i Svenska kyrkan. Biskopen i Karlstads stift, Esbjörn Hagberg, är en av dem som inte vill tillåta vigsel av homosexuella i kyrkan. Nu går SSU Värmlands Kenny Svensson till attack mot biskopen. Bland annat kallar han Esbjörn Hagberg för en tönt.

– För mig är han en dålig förebild. Jag är själv troende och tror på att alla är lika inför gud, och så kommer han och säger att alla inte är lika inför gud, säger Kenny Svensson.

Det är i sin privata blogg han går till attack mot biskopen. Bland annat skriver han att Esbjörn Hagberg kommer att skrämma bort framtida kyrkomedlemmar och att Hagberg är för diskriminering av människor i kyrkan.

– Jag tycker att det är oerhört töntigt att man fortfarande tänker sådana här tankar. Biskopen har sagt att vi ska ta tid och inte stressa det här beslutet. Men vems tid är det vi tar? Det är inte biskopens, det är de homosexuellas, säger Kenny Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".