Rikspolischef Bengt Svenson lovade hjälpa kollegorna i Värmland att "röka ut" mc-gängen. Foto: Roy Malmborg/SR Värmland
Värmlandspolisen

Rikspolischefen vill "röka ut" MC-gäng

På onsdagen besökte rikspolischef Bengt Svenson Polisen i Värmland. Bland annat fick polischefen en bättre insyn i vad det innebär att ha en landsgräns till Norge och en närhet till dess huvudstad Oslo. När besöket var slut var det en nöjd rikspolischef som såg mycket positivt på polisens arbete här i Värmland.

– En kombination utav ledning, styrning och mycket målmedvetna medarbetare ligger bakom de goda arbete som polisen i värmland gör. 

Rikspolischefen fick också en bättre inblick i problemen med de kriminella mc-gängen i länet, om villka Bengt Svenson har en mycket bestämd uppfattning.

– De kriminella mc-gängen ska rökas ut. Och det ska polisen i Värmland få hjälp med. 

Trots att besöket inte varade längre än från klockan tio på förmiddagen till klockan tre på eftermiddagen så var Rikspolischefen vara nöjd med den information han fått. Och chefen för Polisen i Värmland, Dan Persson, var också nöjd med besöket:

– Det var ett mycket positivt besök, sa länspolismästaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".