1 av 2
Fyra män rånade Hydromacken på Våxnäs på torsdagskvällen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/SR Värmland
2 av 2
Polisen på plats i butiken kort efter rånet. Foto: Lars-Gunnar Olsson/SR Värmland
Karlstad

Väpnat rån på Våxnäs

Hydromacken på Våxnäs i Karlstad rånades av fyra män på torsdagskvällen. Enligt polisen hade en av rånarna ett pistolliknande föremål. 

Polisens larmades om rånet vid 21:30-tiden. När den första patrullen kom till platsen hade fyra män, varav tre maskerade med stickade luvor, lämnat platsen springande norrut mot Våxnäs centrum.

– Alla fyra män bar mörka kläder. Alla var kortväxta, cirka 1,60 långa. Åtminstone tre av männen bar vid rånet någon slags stickad luva, berättar polisens yttre befäl Petter Kjörsvik.

Enligt polisen är det oklart om rånarna fick med sig några pengar. Ett tiotal polispatruller sattes in i jakten på rånarna och vid 22:30-tiden togs två personer in för förhör. Om det är två av rånarna är för tidigt att säga.

– Personerna har befunnit sig i området och som vi vill prata närmare med, säger Petter Kjörsvik.

En person arbetade i butiken vid tiden för rånet. Den butiksanställde ådrog sig enligt polisen lindriga skador då det uppstod visst tumult vid rånet. Om det fanns kunder i butiken är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".