Patrick Roselin från LO i Värmland och Örebro vill samarbeta med Lena Nordqvist från Insolvens för att förbättra folkhälsan för LO:s medlemmar.

Samarbete ska förbättra folkhälsan

I tider av ökad arbetslöshet och oro på arbetsmarknaden vill LO-distriktet i Värmland och Örebro öka sitt samarbete med andra organisationer. Och under en seminaredag i november hoppas man kunna inspirera till bättre folkhälsa hos medlemmarna.

– Folkhälsan är ett stort problem på många sätt. Vi har många medlemmar som är långtidssjukskrivna och vi känner att vi bör bredda samarbetet med andra organisationer när det gäller de här delarna, säger ombudsmannen Patrick Roselin.

På seminariedagen kommer bland annat simmaren Anders Olsson, Värmlands idrottsförbund och överskuldssattas förening, Insolvens, att delta.

– Vi vet att ohälsotalen är högre bland de som är överskuldsatta och det är väldigt skamfyllt och att ingen pratar om det. Där tror vi att facket kan hjälpa till så att man vågar prata om det och att man kan se att det finns en väg ut, säger Lena Nordqvist ordförande för Insolvens.

– Tillsammans med flera organisationer tror jag att vi kan se till att många av våra medlemmar kommer tillbaka till arbetsmarknaden mycket tidigare än vad man gör i dag, säger Patrick Roselin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".