Ingemar Hallén, medicinskt ansvarig för Vaccinationscentrum.
Vaccination

Informationsmiss orsakade telefonkaos

Ett 1000-tal reumatiker har i ett brev från Landstinget uppmanats att ringa Vaccinationscentrum i Karlstad för att få vaccination mot den nya influensan. Men informationen var fel - det är inte dit de ska ringa. Följden blev att centrats telefoner blev nerringda och folk som skulle ut och resa fick svårt att boka sina resevaccinationer.

Ingemar Hallén, medicinskt ansvarig på vaccinationscentrum i Karlstad, berättar att brevet gick ut från den reumatologiska sektionen på Centralsjukhuset eftersom reumatiker är en riskgrupp.

– Det ledde till en anstormning så till den grad att det har blockerat telefonen.

 Informationsmissen, tillsammans med att det är högsäsong för vaccinationer så här års plus pandemivaccinationen, har satt käppar i hjulen för alla som med kort varsel behöver vaccineras mot till exempel malaria. De som inte kommer fram på telefon hänvisas för närvarande till privata aktörer i Örebro eller Stockholm. För reumatikerna är det vårdcentralen som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".