Herkulesplanet som landade i Karlstad på tisdagen.
Karlstad

Stor brandövning i hamnen

På onsdag genomför Räddningstjänsten i Karlstad tillsammans med släckmedelscentralen i Göteborg en brandövning i oljehamnen i Karlstad.

Räddningstjänsten är ålagd att regelbundet öva på att släcka brand i oljecisterner och det är i samarbete med Släckmedelscentralen, SMC, som de här övningarna sker.

På tisdagen anlände släckmateriel med lastbil men, som en del i övningen, så anlände även ett av flygvapnets Herkulesplan till Karlstad Flygplats med släckutrustning.

– Vid en så stor brand har vi inte resurser att släcka. Därför har man byggt upp resurser för att komma och hjälpa oss med detta på fyra platser i Sverige. För vårt område är det Storgöteborg som har resurserna, berättar Nils Weslien, ställföreträdande räddningschef på Räddningstjänsten i Karlstadsregionen.

De senaste åren har Släckmedelscentralen varit kallad till Värmland vid två skarpa tillfällen. Dels hjälpte man till med vattentillförseln vid den stora vattenläckan 2006 och dels vid branden i ett flisupplag i hamnen förra hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".