Elavbrotten i Karlstad

Vd:n svarar på kritiken

Många hushåll och företag i västa Karlstad är nu kritiska mot Karlstads elnät efter den senaste veckans två omfattande strömavbrott. Orsaken till strömavbrottet var att den västra mottagningsstationen löstes ut på samma sätt som förra veckan.

Förra onsdagen var 9 000 abonnenter utan ström och idag drabbades 7 000 abonnenter under två timmar. Sven Åke Ottosson är vd för Karlstads elnät.

– Vi har gjort en hel del åtgärder sedan i onsdags, vi har tagit oljeprover på transformatorerna och de ser bra ut. Dessutom har vi isolationstestat transformatorerna så de vi kör på idag är provade, men så händer det ändå, säger Sven Åke Ottosson.

Enligt Ottosson är det sällan som sådana här stora elavbrott drabbat Karlstad. Nu kommer ytterligare analyser och tester att göras för att rätta till felet och försöka säkerställa att det inte händer igen. De som har lidit ekonomiskt av elavbrotten ska skicka in anmälningar till Karlstads elnät.

– De som har anspråk får skicka in en anmälan så hanterar vi det via vårt försäkringsbolag, säger Sven Åke Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".