hagfors

Ny ledning ska lyfta flygplats

Ny chef, ny ledningsorganisation och mer pengar till kompetensutveckling och marknadsföring, det är innehållet i den plan för framtiden som idag lämnas till Transportstyrelsen för godkännande.

Hagfors flygplats kommer att drivas vidare med ny chef, ny ledningsorganisation och mer pengar till kompetensutveckling och marknadsföring. Enligt kommunchef Jan Lilja finns den nye chefen på plats från måndag och flygplatsen öppnas för trafik på onsdag, om de får godkänt.

– Den organisation vi nu presenterar är den på papperet mest kompetenta organisation som någonsin funnits vid Hagfors Flygplats, säger kommunchef Jan Lilja. 

Ny Flygplatschef blir Bertil Norén och ny Driftschef blir Per-Göran Olsson, båda hyrs in från från Karlstad flygplats till och med 31 mars 2010 och dessutom anställs en instruktör tills vidare.

– Politiskt är vi eniga över partigränserna kring att flyget är viktigt för Hagforsbygden och vi vill därför snarast möjligt komma tillrätta med de problem som varit. Det är viktigt att vi får stabilitet i det framtida arbetet, säger tekniska utskottets ordförande Åsa Johansson.

Vad kostnaden för Hagfors kommun blir vet man i dagsläget inte men det skulle kosta mycket mer att starta upp flygplatsen om man mist tillståndet, vilket blivit fallet om man inte lyckats få igång flyplatsen omgående.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista