Katarina Adolson, Amo Engåsberg och Gunilla Ramström. Foto: Lennart Nordenstein SR-Värmland
Sunne

Bönder tror på bondeturism

Om jordbruket går dåligt finns det många andra sätt för lantbrukare att tjäna pengar. Det anser Lantbrukarnas riksförbund, LRF, som låtit SIFO intervjuat 4000 lantbrukare i Sverige som driver bland annat turism på sina gårdar.

– Enligt undersökningen finns den en framtidtro på alternativa verksamheter, de kan komplettera en traditionell verksamhet som mjölkproduktion, säger Katarina Adolfson företagsutvecklare på LRF i Värmland.

Tanken är att om till exempel spannmålspriserna sjunker så kan en alternativ verksamhet komplettera ekonomin. Amo Engåsberg och Gunilla Ramström som driver alternativ till dom traditionella lantbruksuppgifterna på Gunnerudsgården i östra Ämtervik i Sunne.

– Vi har haft en bra sommar med nästa dubbelt så mycket besökare som i fjol. Sommaren går bra men resten av året ska med också, säger Amo Engåsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".