Sunne

Bönder tror på bondeturism

Om jordbruket går dåligt finns det många andra sätt för lantbrukare att tjäna pengar. Det anser Lantbrukarnas riksförbund, LRF, som låtit SIFO intervjuat 4000 lantbrukare i Sverige som driver bland annat turism på sina gårdar.

– Enligt undersökningen finns den en framtidtro på alternativa verksamheter, de kan komplettera en traditionell verksamhet som mjölkproduktion, säger Katarina Adolfson företagsutvecklare på LRF i Värmland.

Tanken är att om till exempel spannmålspriserna sjunker så kan en alternativ verksamhet komplettera ekonomin. Amo Engåsberg och Gunilla Ramström som driver alternativ till dom traditionella lantbruksuppgifterna på Gunnerudsgården i östra Ämtervik i Sunne.

– Vi har haft en bra sommar med nästa dubbelt så mycket besökare som i fjol. Sommaren går bra men resten av året ska med också, säger Amo Engåsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista