Karlstad

Ingen sanering av rasistiskt klotter

I snart två veckor har det stått rasistiskt klotter på en busskur på Norrstrand i Karlstad. En privatperson anmälde klottret till kommunen förra måndagen men ännu har inget hänt.

– När jag fick in den anmälan så ringde jag till vårat folk som har det distriktet. De var och kollade på de busskurerna och informerade mig att det var JC Decaux som har dem. Så de gjorde ju ingenting med det, det säger Lotta Lång anvarig för klottersaneringen i Karlstad.

Och sedan kom det inte längre än så. Karlstad kommun har ansvar för skötsel och underhåll av en del busskurer, övriga sköts alltså av företaget JC Decaux. Men kommunen för aldrig vidare anmälningar som kommer in till dem.

– Det är ju avtalet de har, att de ska sköta detta själva, säger Tommy Berg, teknik och fastighetsförvaltningen:

JC Decaux har som policy att se över alla busskurer en gång i månaden och det här klottret kom kanske direkt efter den senaste saneringen, och då kan det tyvärr bli så här, det säger Magnus Tingvall som ansvarar för Karlstad på JC Decaux

– Det funkar rätt bra, men det här var lite extremt att det skulle bli så här. Det var lite olyckligt, säger Tommy Berg, teknik och fastighetsförvaltningen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista