hagfors flygplats

Utslängd från flygplatsen

Ny personal på Hagfors flygplats ska få slut på bemaningsproblemen, men det är på bekostnad av att flygplatschefen Anders Berglund som får sparken med omedelbar verkan.

På onsdag nästa vecka ska flygplatsen i hagfors vara öppen för trafik igen efter att då har varit stängd i två veckor. Orsaken beror på bemanningsproblem som äventyrade säkerheten, och på torsdagen meddelade kommunledningen i Hagfors att den ordinarie personalen byts ut, bland dem flygplatschefen Anders Berglund som får sparken.

Anders Berglund säger till Sveriges radio Värmland att han inte förstår kommunledningens beslut med kommunchefen Jan Lilja i spetsen och den tekniske chefen Anna Sjörs.

Berglund får inte ens vistas på flygplatsen från och med lördag, detta trots att han varit chef sen 1991 då flygplatsen byggdes. Hans dotter Marie, som varit tillförordnad chef till och från under Anders Berglunds sjukskrivning, förflyttas till flygtornet.

Anders Berglund har inte anställt varken hans dotter eller son som också har anställning på flyplatsen, men under den tiden han har varit sjukskriven sen ett och ett halvt år tillbaks har det funnits ytterligare en tillförordnad flygplatschef som kommit och gått.

Den nya personalen hyrs in från Karlstad flygplats och från och med i mitten av nästa vecka ska alltså flygtrafiken vara igång igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista