Karlstad

Karlstadsföretag bakom nytt karaokespel

I dagarna släpps ett dataspel av elektronikjätten Nintendo som utvecklats av Karlstadsföretaget Nordic Games. Spelet heter We Sing och går ut på att sjunga rätt och hålla tonen.

Spelet är Nintentos variant av Playstations Sing Star. Men trots att föregångaren varit en försäljningshit, är det alltid ett risktagande att utveckla ett spel, inte minst som nya i branchen. Det säger Pelle Lundborg, förläggare på Nordic Games, som funnits i knappt ett år.

– Det är utmanande att vara en liten, ny spelare. Det är en ganska stor risk att gå in med pengar själv och inte veta om man kommer att lyckas med produkten.

Hittills har det ändå gått bra, företaget räknar med att ha omsatt 40 miljoner under sitt första år. We Sing är deras femte spel, och just nu håller man på att utveckla lika många till.

Men det är inte bara lust och fantasi som bestämmer vilka spel man ska göra - och hur.

– Vi tittar på statistik, vad som har funkat och inte. Sedan försöker vi hitta en gemensam nämnare för succéer och undvika flopparna. När vi tittar just på musikspelet så tittar vi givetvis på vilken typ av musik folk gillar att sjunga karaoke till. Det är en hel värld i sig!

Zin Jägersand
zin.jagersand@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista