Spetsutbildning till Karlstad

Karlstad är en av tio kommuner i landet som nästa höst får starta spetsutbildning på gymnasiet. Redan under gymnasietiden kommer eleverna att studera en termin på Karlstad universitet.

I konkurrens med sextio sökande blev det på måndagen klart att satsningen på en ny forskarutbildning får tillstånd av Skolverket. Utbildningen ska finnas på Älvkullegymnasiet och Karlstads universitet.

Den nya utbildningen ska ge utökad naturvetenskaplig kompetens jämfört med dagens naturvetenskapsprogram och redan under gymnasietiden kommer eleverna att studera en termin på universitetet.

Syftet med försöksverksamheten är att "ge elever möjlighet att i ökad studietakt fördjupa och bredda sina kunskaper i det ämne de har särskilt intresse för och kunskaper i".

Skolverket beslutar i samråd med Högskoleverket om rätt till riksrekrytering och deltagande i försöksverksamheten med gymnasial spetsutbildning. Försöket pågår mellan 1 juli 2009 och 30 juni 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista