Byggboom i Torsby

Det byggs och ska byggas för närmare 200 miljoner kronor i Torsby för närvarande. I går påbörjades bygget av ett nytt polishus, i förra veckan togs det första spadtaget till en ny omlastningsterminal - och flera nya byggen startar inom kort.

Mats Ågren, fastighetschef i Torsby kommun, säger att det är väldigt positivt att det görs så stora investeringar i Torsby. Han tror att satsningarna beror bland annat på lågkonjunkturen, som gör det billigare att bygga, samt att en del EU-pengar används till nybyggen.

Livsmedelsbutiken Toria bygger till för 15 miljoner kronor, det nya polishuset kostar 25 miljoner, omlastningsterminalen för timmer som påbörjades förra veckan kostar 30 miljoner och det nya hotellet vid Sahlströmsgården som snart ska byggas kostar 20 miljoner. Till detta kommer Konsums långt gångna planer på en ny butik vid E45-an för 50 miljoner, och snart är den nya vägen upp till Branästoppen för närmare 40 miljoner kronor klar. Totalt blir detta 180 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista