Karlstad

Arbetsmiljön på häktet får godkänt

Hälften av de anställda på landets häkten tycker att arbetsmiljön det senaste året blivit sämre. Det visar en ny undersökning från fackförbundet SEKO. På häktet i Karlstad anser dock SEKOs fackliga ombud att arbetsmiljön är bra.

Fackförbundet SEKO har låtit göra en undersökning som visar att hälften av de anställda tycker att arbetsmiljön det senaste året blivit sämre på häktena runt om i landet. Men i Karlstad är det bättre.

--Vi har inte så mycket hot och våld här på häktet och så har vi en mycket kompetent personal, säger

Jeanette Fahlman som är fackligt ombud för SEKO på häktet i Karlstad.

Enligt SEKOs undersökningsresultat anser 70 procent av personalen på landets häkten att det är en mycket viktig fråga att försöka få bort ensamarbete som då och då uppstår, till exempel vid sjukskrivningar. Lika många anser också att det är mycket viktigt att komma tillrätta med det hot och våld som förekommer. 40 procent av de tillfrågade anser att personalen är underbemannad.

– Utifrån undersökningen så är det mer personal som vi behöver. Fem tjänster är nog det som behövs, säger Jeanette Fahlman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".