Torsby

Thorsby har fått sitt vapen

Västgöten Thomas Falk vann tävlingen att ta fram ett nytt stadsvapen åt värmländska Torsbys amerikanska "systerstad" Thorsby i Alabama.

Thorsby City Council, motsvarigheten till kommunfullmäktige, har nu tagit det slutliga beslutet om nytt stadsvapen efter att fyra olika förslag legat ute på internet för omröstning.

Det nya vapnet består av en blåbottnad vapensköld och ovanpå ett gult "t" med spets som associerar både till Thorsby och Tors hammare. Vapnet har också två mindre persikor i gult, eftersom amerikanska Thorsby är storproducent av persikor.

– Jag såg när tävlingen utlystes och tyckte det var roligt att vara med, säger Thomas Falk från Borås, som haft heraldiken som bisyssla i 17 år.

– Redan som grabb var jag förjust i riddarfiler och vapensköldar och det intresset har vuxit sig allt starkare, förklarar han vidare.

Thomas Falk gör vapen och sköldar koninuerligt åt ordenssällskap och familjer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista