Arvika

Festivalens jobbannons stoppad

En jobbannons från Arvikafestivalen har stoppats av Arbetsförmedlingen. I annonsen, där man söker folk att bolla nya idéer med, efterlyser festivalen den som har praktisk erfarenhet av att grovhångla i baren och dansa i lera. Den som söker jobbet ska inte heller vara rädd för att vara naken och intelligens är inte ett plus.

– Vi tyckte att det var dags för en ärlig annons där man verkligen skriver vad det handlar om. Och en festivalbesökare har ju satt upp ett tält i hällregn och förmodligen grovhånglat, lyssnat på hög musik och dansat i lera, säger Jonas Linné på Arvikafestivalen.

I annonsen står också att man ska kunna jobba i grupp tillsammans med berusade och galna människor.

– Berusade och galna människor kan man ju absolut hitta på en festival också. Men det är ju ingen skillnad på att jobba i en bar.

Vad tror du att det ger för signaler till dem som inte har varit på Arvikafestivalen?

– Jag tycker att det handlar om ärlighet. Att en festival är fest, lera och att det kan hända att människor är nakna på festival. Det är en ärlig bild och jag tycker att det är en fin bild, säger Jonas Linné.

Han har ingen förståelse för att annonsen har plockats bort från Arbetsförmedlingen, eftersom den anses som stötande.

– Jag håller inte med om att den är stötande och jag tror inte att de flesta tycker det heller, säger Jonas Linné.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista