Karlstad

Unik konferens om mångfald i idrotten

På onsdagen inleddes en konferens i Karlstad som är den första i sitt slag i Sverige. Karlstads kommun, Värmlands idrottsförbund och universitetet arrangerar en nationell konferens om mångfalden inom idrotten. Frågan är om alla har rätt att vara med, oavsett sexuell läggning och etnicitet.

– Det är den största folkrörelsen vi har och då måste alla beredas väg in i sporten, oavsett sexuell läggning eller etnisk bakgrund. Det är väldigt bra att man har den här typen av konferens och får upp frågorna på bordet, säger förre höjdhopparen Stefan Holm som nu är kommunikatör på universitetet.

Han säger att frågorna inte diskuteras särskilt mycket inom idrotten, förutom det faktum att det knappt det finns några öppet homosexuella spelar inom herrfotbollen och herrishockeyn.

– Och det är klart att de måste finnas, men törs de inte träda fram, eller sorteras de bort på vägen dit? Det är de frågorna vi måste prata om, säger Stefan Holm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista