Arvika

Arvika kommun unik i Europa

Arvika kommun har varit förutseende och samarbetat med andra i internationella EU projekt och på så sätt ha fått sammanlagt 26 miljoner kronor i EU-stöd, vilket gjort kommunen unik i Europa.

Idén är lika enkel som unik, kommunen vaskar fram olika projekt som kan komma att behövas, sedan sätter sig kommunledningen ner och förbereder hela projektet så att man snabbt kan ansluta sig till liknande projekt inom EU.

På det sättet har Arvika kommun fått 26 miljoner kronor till tre olika satsningar av fyra, som man ansökt om.  

Bland annat ska Arvika tillsammans med en mängd samarbetspartner runt om i Europa ta fram en äldreanpassad bildskärmskommunikation för ett tjugotal äldre i Arvika kommun inom tre år.

– Vi försöker bedöma inom vilka områden det är lämpligt att göra projekt, sedan tittar vi på var det går att söka pengar och därefter hitta rätt partners i Europa för att genomföra projektet, och många talar om Arvika ute i Europa, säger Peter Jadesjö, projektansvarig på West Sweden.

Lennart Nordenstein
lennart.nordenstein@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista