Bandy

Premiärnerver för segrande Boltic

I premiären i bandyallsvenskan besegrade Boltic, Frillesås med betryggande 8-4. Men hemmalagets första halvlek var inte övertygande. Bolticspelarna såg ut att vara tagna av stundens allvar.

 "Nya" Boltic var naturligtvis i stort behov av att inleda seriespelet på ett bra sätt. När motståndet dessutom hette Frillesås som är ett lag man, enligt Boltics tränare Per-Erik Saikoff, ska slå, verkade nervositeten inledningsvis satt sin prägel på hemmaspelarna.
Man presterade ett dåligt passningspel och begick ett flertal individuella misstag.

I fjortonde minuten kvitterade Boltics Pål Hansen efter en stark prestation. Då hade Frillesås precis haft ett jätteläge att öka på sin ledning till 0-2. När Boltic sedan fick två hörnor och effektivt uttnyttjade dem båda, hade man istället vänt matchen till 3-1.

I slutet av första halvleken tilläts dock Frillesås att reducera efter slarv i hemmalaget. Och när andra halvlek tickat fram åtta minuter dribblade sig Frillesås Pavel Barsukov igenom hemmaförsvaret och kvitterade.

Det målet blev startskottet för en oerhört stark period - men inte för Frillesås, utan för Boltic. Hemmalaget satte full fart och under tio minuter avgjorde man matchen genom att producera tre mål - med bud på fler.

Efter denna urladdning hämtade sig aldrig Frillesås. Visserligen fick man ett reduceringsmål, men bara minuten efter det, slog dagens meste målskytt, nyförvärvet Martin Apelqvist, in 7-4 på straff. 

Boltic visade i sina bästa stunder att man har ett starkt lag. Och nu när seriepremiären är avklarad, släpper troligen mycket av den nervositet som funnits i det relativt unga laget.

Matchfakta:
( 6 ) 0-1 Jarno Alatalo
(14) 1-1 Pål Hansen
(30) 2-1 Mattias Svensson
(40) 3-1 Martin Apelqvist
(42) 3-2 David Emretsson
(52) 3-3 Pavel Barsukov
(53) 4-3 Mattias Svensson
(61) 5-3 Magnus Fransson
(63) 6-3 Pål Hansen
(73) 6-4 Simon Stavis
(78) 7-4 Martin Apelqvist
(87) 8-4 Martin Apelqvist

Publik: 318

Joakim Lindström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista