Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Snabbare husförsäljning i Karlstad

Det går mer än dubbelt så snabbt att sälja sitt hus i Karlstad än i Filipstad. Statistiken pekar på att ju närmare en större stad eller kommun ju snabbare blir man av med sitt hus i Värmland.

Medan det tar 47 dagar i genomsnitt att sälja sitt hus i Karlstad så tar det 124 dagar i Filipstad. Och statistiken pekar på att ju närmare en större stad eller kommun ju snabbare blir man av med sitt hus i Värmland, där till exempel Hammarö, Kil, Forshaga, Kristinehamn och Arvika ligger bäst till bland dom 16 kommunerna i länet.

Längst tid för att sälja sitt hus i Värmland och långt ner på listan i Sverige, tar det i dom östligaste kommunerna Hagfors, Munkfors, Storfors och Filipstad där det tar i genomsnitt fyra månader att sälja sitt hus.

Snabbast i landet blir man av med sitt hus i Vårgårda och Stockholms kommun med 35 dagar, och längs tid 154 dagar tar det i Haparanda och 146 dagar i Båstad, allt enligt bostadsportalen Boligas försäljningsstatistik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".