Karlskoga

Träffade sina offer via dejtinglinje

Det var via en så kallad telefondejtinglinje som de tre män från Örebro län, som misstänks för våldtäkt av barn, hittade de unga tjejer de sedan köpte sex av. Det uppger flera källor för Sveriges Radio Örebro. En del av brotten ska ha skett i Karlskoga.

Männen har ringt betalsamtal till dejtinglinjen och på det viset kommit i kontakt med flickorna. Dejtinglinjerna kan nästan jämföras med gamla tiders heta linjen, bara mer reglerat, dyrare och mer inriktat på sex.

När det gäller de två flickor i Örebro som sålt sex till de tre äldre män som nu sitter häktade för barnsexbrott ska flickorna ha sagt att de är 18 år och att de säljer sex för att få pengar till kläder. Det uppger flera källor för Sveriges Radio Örebro.

Vid de tillfällen som männen och flickorna har träffats och haft sex, har de sexuella aktiviteterna filmats med mobiltelefoner, och de här filmerna är i dag en del av polisutredningen.

Männen och flickorna ska ha träffats ett stort antal gånger sedan hösten 2008. Männen har erkänt i förhör att de har haft sex mot betalning med flickorna, men nekar till att ha gjort nåt brottsligt, framförallt med hänvisning till att de trott att flickorna båda varit 18 år.

Ytterligare män figurerar i utredningen och fler gripanden kan enligt åklagaren komma inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".