BANDY

Premiärförlust för Västerstrand

Inför säsongen har Västerstrand föryngrat sitt lag väsentligt då flera av de rutinerade spelarna gått till andra klubbar eller slutat spela. Det är ett mycket orutinerat lag som VAIK ställer på benen den här säsongen och målsättningen är därför lite oklar. Att VAIK skulle kunna rubba storlaget AIK var det därför inte många som trodde.  AIK vann också enkelt, siffrorna skrevs till 0-9.

När ett på papperet sämre lag möter ett bättre brukar den givna taktiken vara att försöka hålla tätt bakåt i början av matchen för att på så sätt störa det bättre laget. Dels stärks det egna självförtroendet samtidigt som det kan skapa oro hos det bättre.

Nu blev det inte alls så då AIK genom värmländskan (!) Anna Lundin slog in en hörna redan i den tredje minuten. Detta gjorde hon dessutom på sin födelsedag nummer 30. Ställningen i paus var 0-2 men efter vilan ramlade målen in med jämna och ojämna mellanrum.

Trots allt var det en godkänd insats av hemmalaget. VAIK fick spela sista halvtimman utan avbytare då två spelare blev skadade. Nu är seriepremiären över, nu siktar man uppåt.

Ola Carlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".