Influensan

Lång kö men inget kaos

Vaccineringen mot den nya influensan fortsätter. På ondsdagsmorgonen var det dags för barn mellan sex månader och tre år i Deje och Forshaga att få en spruta. Trots en inledande kö på 30 meter i regnet utanför vårdcentralen i Deje, var alla rätt nöjda.

– Jag tycker det var väldigt välorganiserat, det var väldig ruljans där inne så det fungerade bra, säger Marika Gustafsson från Forshaga.

Även övriga föräldrar som kom ut från vårdcentralen var nöjda. Vårdcentralen i Deje var under dagen stängd för vanliga besökare och var bara öppen för drop-in vaccinering av barn mellan sex månader och tre år från Deje och Forshaga.

– Det har fungerat bättre än jag trodde, man hade ju hört historier om hur det var i Karlstad. Det enda jag tänker är att de kunde delat upp det, en dag i Deje och en i Forshaga, då hade man nog sluppit den långa kön men det har fungerat, säger Fredrik Samuelsson från Forshaga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".