Jöran Hägglund med gjuteriets produktionschef Andrée Brask. Foto: Annica Buvik/SR Värmland.
Arvika

Hoppfulla tongångar i Arvika

Arvika har nått botten efter finanskrisen. Det var ett av budskapen när kommunen fick besök av näringsministerns statssekreterare på onsdagen. Och nu ser kommunalrådet Claes Pettersson ljust på framtiden igen.

– Det har inte blivit sysselsättningsökningar men däremot en bättre framtidstro i företagen och orderingången börjar skönjas på ett bättre sätt, säger Claes Pettersson (S) som är kommunalråd i Arvika.

Arvika kommun har på grund av finanskrisen drabbats hårt i form av neddragningar i företag och många har fått göra stora omställningar. För att få en liten ort som Arvika på fötter igen krävs det enligt statssekreterare Jöran Hägglund (C) att man bygger på dem styrkor och fördelar man har.

– Vi har ju lagt om politiken de senaste åren där vår filosofi är att ska man lyckas så måste man bygga på de styrkor och fördelar man har lokalt och regionalt. Då måste man också äga utvecklingen lokalt och regionalt. Driftiga människor i Arvika måste känna att det här vill vi förstärka och bygga på, säger statssekreterare Jöran Hägglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".