Carl-Jan hoppas på ett kvinnligt entreprenörscentrum i Villa Edros. Foto: Jurek Holzer/Scanpix
Filipstad

Carl-Jan köper Villa Edros

Matkändisen och professorn Carl-Jan Granqvist har köpt den unika gården Villa Edros i Filipstad. Carl-Jan köper gården för att kunna bevara konstnärsfamiljen Bergströms historia och dess unika inredning.

Säljare är Stockholms Universitet, som familjen skänkte gården till 1965. För tre år sedan beslöt universitetet att sälja gården. Nu köper Carl-Jan Granqvist gården och han skulle vilja starta ett centrum för kvinnligt entreprenörskap i Villa Edros.

– Berättelsen om de tre systrarna Bergström är en historia om kvinnligt entreprenörskap, de fick många hanverkare att tillverka minityrer av inredningen från värmländska herrgårdar, säger Carl-Jan Granqvist.

I gården finns bland annat tittskåp med herrgårdsrum i miniatyr och en samling konstnärsföremål. Carl-Jan Granqvist hoppas också på ett samarbete med Karlstads universitet kring Villa Edros.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".