Karlstad

Barnrättshjältar hyllades på Herrhagsskolan

Graca Machel och Nelson Mandela valdes till "Årtiondets Barnrättshjälte" av drygt sju miljoner barn runt om i världen. Idag på eftermiddagen kungjordes segraren på en presskonferens anordnad av klass 4a på Herrhagsskolan i Karlstad.

– För barn som inte får gå i skolan, barn som blivit föräldrarlösa på grund av krig eller aids, för barn som kidnappas och tvingas arbeta på bordeller. Vi kan inte acceptera att andra barn utsätts för kränkningar, vi vill ha ändring nu, det var en av de förhoppningar som barn i klass 4a på Herrhagsskolan hade för framtiden.

Och det är det som World´s childrens prize, för barns rättigheter går ut på. Sju kommuner i Värmland har deltagit i världsomröstningen samtidigt som det också blir en utbildning i de rättigheter som barn har.

Graca Machel och Nelson Mandela, var en av 13 kandidater från hela världen som gjort som sin livsgärning att kämpa för barns rättigheter. Segrarna var ett bra val tyckte eleverna på Herrhagsskolan även om det kanske inte var just de som de röstat på.