Fängelse för storsmugglare

På fredagen föll domarna i den stora smugglingshärvan där fyra värmlänningar stått åtalade. Samtliga dömdes till fängelse.

Ett par i 35-årsåldern har dömts till två års, respektive ett år och åtta månaders fängelse för grov smuggling av alkohol.

Värmlänningarna ska under åren 2006 till 2008 ha smugglat stora mängder alkohol från Tyskland, som senare transporterats vidare till Norge. Omkring 120 resor blev det och paret har använt sig av ett 20-tal chaufförer.

Två av dem, båda från Värmland, fick även de sina domar idag. En 44-årig man dömdes till ett års fängelse för grov smuggling, en 24-årig man till ett år och åtta månaders fängelse för smuggling och grov misshandel.

Det värmländska paret ska ha tjänat stora pengar på smugglingen. En last som kostade 19 000 svenska kronor i Tyskland, kunde de sälja för det dubbla i Norge.

Paret kan inte redogöra för vart de gjort av alla pengarna som de tjänat, omsättningen har varit på flera miljoner kronor, men tingsrätten har fastställt att de ska betala en och en halv miljon kronor till staten.