ISHOCKEY

Måltorkan över för Färjestad

Fem mål på fem matcher, noll i två av dom och bara en seger för Färjestad på dessa fem matcher har visat att laget är inne i en djup formsvackka målmässigt och poängmässigt. Men mot Södertälje lossnade det rejält när man vände 0-1-underläge från första perioden till seger med 5-1

Det krävdes en 19-åring för att Färjestad skulle få fart på produktionen igen. Robin Sterner, barnbarn till legendaren Ulf Sterner, visade vägen till målen - och segern - när Färjestad slog Södertälje med 5-1.

Södertälje ledde efter den första perioden rättvist med 1-0 och Färjestad uppträdde överensstämmande med den svackan man befann sig i.

Ett sömnigt hemmalag tittade på när Per Hallin stänkte dit matchens första mål bakom en chanslös Robin Rahm.

Färjestad hade dock ett gyllene läge och öppet mål innan inledningsperioden var över, men Dragan Umicevics avslut hade för låg hastighet samtidigt som Björn Bjurling i Södertäljekassen kastade sig som en fotbollsmålvakt och greppade pucken.

Men den här gången tog inte missarna knäcken på Färjestad och det var värmlänningarnas ungtuppar som vände på trenden.

Per Åslund blev ren med Bjurling, men skottet var löjligt löst. Inte för att det spelade någon roll - Robin Sterner stod framför kassen, tog stryk, och petade in kvitteringspucken.

Samma formation fortsatte sedan att ösa på och resultatet lät inte vänta på sig. Bakom SSK-kassen forecheckade Sterner loss pucken och frispelade Marcus Johansson som enkelt kunde trycka dit tvåan.

Och övriga (äldre) lagkamrater tog följe.

Bara 39 sekunder in på slutperioden åkte Anders Bastiansen slalom genom Södertäljeförsvaret och hittade Kent McDonell med en backhandpassning och

kanadensaren och krigade in pucken. Per Åslund, som tidigare hade varit något vek i skotten, tog revansch så det skrek om det med ett snärtigt direktskott, vilket innebar 4-1.

Efter islossningen orkade Södertälje aldrig resa på sig. Med fyra minuter kvar av matchen chansade man och tog ut målvakten, men det innebar bara att Johan Andersson gjorde 5-1 i stället.