Torsby

Bygglov klart för mack i Östmark

Förverkligandet av en bensinmack i Östmark har tagit ett steg närmare målet sedan miljö- och byggnämnden i Torsby beviljat bygglov till föreningen Östmarksbygden.

Bygden har varit utan bensinmack sen macken i grannbyn Sörmark tvingades stänga efter 50 års verksamhet på grund av miljöskäl för två år sedan när bland annat tankarna var tvungna att bytas ut för miljontals kronor. 

Sedan dess har byborna tvingats åka sex mil tur och retur till Torsby för att köpa bensin. Men föreningen Östmarksbygden, som har ett par hundra medlemmar insåg att det ställde till stora problem för bygden, och började skissa på att driva en egen mack.

Nu har bygglovet beviljats av Torsbys miljö- och byggnämnd. Om allt går enligt planerna sätts spaden i marken inom kort, men än återstår det några frågor som måste lösas säger Glenn Olsson ordförande i föreningen Östmarksbygden.

– Nu väntar ett arbete med att färdigställa ansökningar om bidrag och avtal som måste bli klara innan vi kan sätta spaden i backen. Har vi tur kan vi börja gräva runt årsskiftet.