BANDY

Förlust för Boltic

Boltic förlorade lite överraskande hemmamatchen mot Lidköpings AIK. Matchen slutade 5-6 efter ledning för Boltic i paus med 3-2. Sett till hela matchen var nog Boltic värda minst oavgjort men individuella misstag samt en stark kämpainsats av Lidköping vände matchen.

Lidköping tog ledningen redan efter dryga 2 minuters spel men därefter hade Boltic en stark period. Vid ställningen 3-1 hade hemmalaget ett ordentligt grepp om spelet och borde ha avgjort matchen i det läget. En del individuella misstag, som nog kan skyllas på orutin, gjorde att ställningen i paus var 3-2, det sista bortamålet på straff strax före vilan.

Reduceringen kändes inte alls bra och i den andra halvleken kunde Lidköping kämpa till sig kommandot och hade bra kontringar. Boltic hade dock chanser och när laget kvitterade till 5-5 med cirka kvarten kvar trodde nog många på hemmaseger men Lidköping kunde forcera in en hörnretur och därmed var matchen avgjord till bortalagets fördel.

Det finns stundtals kvalitéer hos Boltic men orutinen gör att man inte kan hålla uppe spelet i 90 minuter.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista