Lag Edin tog EM-guld efter seger över Schweiz i finalen med 6-5 i skiljeomgång. FOTO; Karen Murray AP
CURLING

EM-guld till Lag Edin

Uppdaterad 11:38
Det blev EM-guld för Lag Edin i skotska Aberdeen. Man besegrade Schweiz med 6-5 efter skiljeomgång i en dramatisk final. Men Karlstadslagets skipper Niklas Edin säger att svenskarna egentligen hade övertaget matchen igenom.

– Även om det var väldigt tight och det blev en extraomgång så förde vi hela tiden och låg steget före. Det var Schweiz som fick kämpa för att komma i kapp hela tiden, säger skippern Niklas Edin. 

Efter vinsten kom det slutgiltiga beskedet att Lag Edin är välkomna till OS-tävlingarna i Vancouver i februari. Men att inte veta hur det blir med OS är inget som har stört laget i uppladdningarna, enligt Niklas Edin.

– Om det har påverkat något så är det nog bara positivt, att det har gjort oss ännu mer taggade att prestera, säger han.

Vad betyder segern och guldet för er och curlingen i Karlstad?

– Jag tror att det betyder jättemycket. Framför allt för oss, vi ser att vi har chansen och kan slå alla lag om vi får till en bra match. Och för curlingen i Karlstad är det naturligtvis jättepositivt. Nu kan vi få i gång curlingen i Karlstad på allvar igen, säger Niklas Edin.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista