ISHOCKEY

Otäck olycka avbröt matchen i Nobelhallen

I matchen mellan Bofors och Örebro föll Örebros Niklas Lihagen livlös ner på isen. Domare Wolmer Edqvist var först framme och med hjärtmassage lyckade han förmodligen rädda livet på den 26-åriga Örebrospelaren.

Det var i mitten av den första perioden som Örebrospelaren fick en smäll i ryggen. Kort därefter föll han ihop livlös på isen. Domare Wolmer Edqvist, till vardags ambulanskötare, var först framme hos spelaren och kunde påbörja hjärtmassage.

Sjukvårdare tillkallades snabbt från läktaren som kunde fortsätta behandlingen av Lihagen. Enligt tidiga rapporter skall Lihagen ha varit vid medvetande och pratat efter att ambulans-personalen anlänt och fört honom för vidare transport mot Karlskoga lasarett.

– Det känns bara bra nu, säger Lihagen i en kort hälsning till Sportbladet.

Beslutet att avbryta matchen vid ställningen 2-0 togs av förbundets tävlingskommité. När, hur och om matchen ska spelas om är inte beslutat. Ett beslut i frågan kommer sannolikt under morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista