Håkan Eriksson, chef trafikpolisen. Foto: Zin Jägersand

Rattfylleriet fortsatt högt i länet

Trots att ett något färre antal rattfyllerister ertappats är det alltför många som kör rattfulla i Värmland.

Fram till och med november månad har 645 rattfyllerister och 432 drograttfyllerister åkt fast i polisens kontroller i Värmland. Det är 25 personer färre än förra året, men en alltför hög siffra, enligt chefen för trafikpolisen i Värmland, Håkan Eriksson.

Ett stort problem är återfallsrattfyllerister. Där har polisen i Växsjö använt ett nytt arbetssätt som gått ut på att få återfallsrattffyllerister att söka vård.

Polisen kartlade och punktmarkerade personer som upprepade gånger kört onyktra. Under några månader togs 17 personer fast varav 6 personer valde att ingå i ett vårdprogram.

– Vi har viss spaning även här i Värmland, men kanske inte lika intensivt som i Kronoberg, men alla vi har tagit har vi ju namn och adress på och vi försöker följa upp i mån av tid, säger Håkan Eriksson.

– Vi lägger mycket tid och kraft på att få rattfyllerister under vård när de ertappats första gången och alla erbjuds kontakt med socialtjänsten för att i slutänden få vård för sitt missbruk, avslutar Håkan Eriksson, chef för trafikpolisen i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista