Hydromacken på Våxnäs utsattes för ett rånförsök den 22 oktober. Foto: Lars-Gunnar Olsson/SR Värmland
Karlstad

Fem dömda i rånhärva

På torsdagen dömdes fem unga män för inblandning i rån och rånförsök i Karlstad under sommaren och hösten.

Den 20 juni gick en 19-årig man in på Lidl hotade kassören med en pistol och ville ha pengar ur kassan. 19-åringen fick inte med sig några pengar då kassören hotade med att ringa polisen och knuffade ut honom ur butiken.

19-åringen rånade dessutom, tillsammans med en 17-åring, Netto på Våxnäs i oktober. De två hade veckan innan pratat om att de skulle utföra ett rån, de bestämde sig för Netto. Även där hotades kassören med en pistol. De kom över 5 000 kronor och en 16-årig pojke döms till ungdomstjänst för medhjälp till rånet.

Tio dagar senare gjorde 19-åringen och 17-åringen tillsammans med två andra ynglingar ett misslyckat rånförsök mot Hydro på Våxnäs.

19-åringen döms till sluten ungdomsvård i ett år och två månader. 17-åringen till 150 timmars ungdomstjänst. De två som deltog i rånförsöket mot Hydro har nekat till brott men döms till ungdomstjänst och samhällstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista