Foto: Roy Malmborg
Karlstad

Protester mot beslut om Tingvallaaulan

Igår kväll tog Karlstads kommunfullmäktige beslutet att Tingvallagymnasiets aula ska byggas om till ett studiecenter för skolever. Endast en röst var emot förslaget.  

 Linda Ewers, elev och ordförande i elevkåren på Tingvallagymnasiet försökte dock övertala Christer Alnebratt i Karlstads-Hammarö gymnasienämnd, inför beslutet.
– Det är bara att kasta pengarna i sjön. Eleverna vill inte ha ett studiecenter och kommer inte att nyttja studiecentret.

Christer Alnebratt (S) i Karlstads-Hammarö gymnasienämnd anser dock att det är ett väl genomarbetat förslag som även ungdomsfullmäktige deltagit i.
– Någonstans måste ändå ett studiecenter läggas och hade vi lagt det på en annan skola så hade vi fått motsvarande debatt där.

Elof Eklund som sitter i ungdomsfullmäktige menade dock att det enbart var förslaget om att starta ett studiecenter som ungdomsfullmäktige hade deltagit i, inte ett studiecenter i Tingvalla aulan.

I debatten i fullmäktige ville Magnus Resare (M) att det inte skulle bli en ombyggnation av aulan i Tingvallagymnasiet, medan hans partikollega Göran Nilsson ( M) ansåg att tiden kräver förändringar och i den tid vi lever i nu behövs den här förändringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista