Göran Pettersson, ordförande i den nya ishallsalliansen. Foto: Roy Malmborg/SR Värmland
Karlstad

Allians för inbyggd isstadion

Ett stort steg har tagits emot att det ska bli en ishall av Tingvalla isstadion i Karlstad. En ishallsallians har bildats där Värmlands Bandyförbund är samordnande part och där bandyföreningar, Karlstads skridskoklubb, Solstaskäret, curlingklubben med flera ingår.

Det stora steget är att Karlstads kommun nu har en enda part att prata med och därmed kommer förstudien av projektet att dras igång i vår.

Idag finns nio ishallar av det här slaget i landet, men inte i den storleken som en inbyggnad av isytan på Tingvalla, kommer att bli.

– Vi är inte ute efter något skrytbygge utan en ändamålsenlig hall, säger Göran Pettersson ordförande i den nya ishallsalliansen.

Karlstads kommun vill vara landets fjärde stad vad gäller evenemang och ser här ett värde i att kunna arrangera GP tävlingar i skridsko, som internationellt är en mycket större sport än till exempel bandy.

– Vi är på ruta ett idag och ska ta fram en förstudie som påbörjas nu i vår. Kommunen har nu fått en samtalspart vilket möjliggör det här. Idag byggs ishallar på flera håll i landet och vi vill i alla fall undersöka den möjligheten, säger Mats Ahrén fritids- och kulturchef i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista