BANDY

Boltic åter i toppstriden

Boltic kunde i mitten av den första halvleken, med tre mål på mindre än två minuter, vända Stjärnans ledning med 0-2 till en egen ledning med 3-2. Efter det var gästerna aldrig i ledning och även om det vid ett par tillfällen såg lite darrigt ut, var Boltic det bättre laget och kunde vinna med 7-4 (4-3). Det var främst hemmalagets bättre skridskoåkning som bäddade för segern.

Sin (o)vana trogen började Boltic dåligt och efter slarv i försvarsspelet ledde Stjärnan med två mål efter kvarten spelad. På mindre än två minuter kunde Boltic göra tre mål och verkade då mot en klar seger men svackor i försvaret gjorde att Stjärnan då och då kunde sticka upp och oroa. I det stora hela var Boltic det bättre laget och segern med 7-4 var rättvis.

För en vecka sedan när laget förlorade snöpligt mot Lidköping var det mesta i moll och vissa påstod att säsongen var över för hemmalagets del. Efter två raka vinster och andra resultat som gått rätt väg pekar nu mungiporna uppåt igen och laget är definitivt med i toppstriden.

När laget kan behålla lugn och stabilitet i 90 minuter kan det här bära riktigt långt, kvalitéerna finns absolut men de måste hållas under hela matchen.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista