Polisen tar tag i villainbrotten

Polisen i Värmland försöker nu få en samlad bild över den våg av villainbrott som svept över länet under de senaste månaderna.

Senast inatt anmäldes ett villainbrott i Norsbron där förövarna fick med sig smycken.

Lennart Johanson är utredare på kriminalavdelningen i Karlstad.

– Det är ju två kategorier av brott. Den ena är ju där du bara stjäl kontanter, smycketn och guld. Det tror vi ju då kan vara ett turnerande brottssällskap som åker runt och begår de här brotten medan den andra kategorin där man så att säga tar allt som då går att göra om till pengar tror vi väl då är dem tjuvar som vi har i vårt eget område, säger Lennart Johanson utredare på kriminalavdelningen i Karlstad.

Inbrotten har skett över hela värmland men med en koncentration till Karlstad och Säffle området. Så här långt finns det inga misstänkta för de inbrott som har skett. Men lennart johansson är det vanligt att inbrotten ökar nu.

– Ja, man kan väl säga det att normalt sett så är det väl knappt 20 inbrott i Värmland per månad och sen så stiger det till kanske knappt det dubbla under november, december och januari, säger Lennart Johanson utredare på kriminalavdelningen i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista