Färjestads djupa formsvacka håller i sig, 1-2 hemma mot Luleå och lagets sjätte raka förlust talar sitt tydliga språk. FOTO; Erik Mårtensson Scanpix
ISHOCKEY

Kräftgången fortsätter för Färjestad

Färjestad förlorade med 1-2 hemma mot Luleå igår kväll och har nu sex raka förlustmatcher i bagaget, två av dom på på övertid och är allt jämt det lag i elitserien som gjort minst mål. Det håller inte om man vill vara med och slåss om SM-guldet i år.

Tre nya poäng - 2-1 mot Färjestad i Karlstad - och avancemang i tabellen. Luleå är ett av elitseriens hetaste lag för tillfället. För FBK är situationen den omvända.

Inte ens en psykolog i båset kunde hjälpa värmlänningarna. Efter två bra insatser utan seger var det nog många Färjestadsfans som trodde på seger när Luleå gästade Karlstad.

Så blev inte fallet.

Luleå startade matchen klart bäst och tog också ledningen i första perioden. Gästernas 1-0-ledning kunde, och borde ha varit, större. I stället fick Luleå utdelningen i början av andra perioden när Jonathan Hedström med sitt första mål för säsongen satte 2-0 till gästerna.

I mitten av den andra perioden ryckte Färjestad upp sig och spelade mer fysiskt, något som också gav några giftiga chanser. Målskyttet fortsätter emellertid att klicka för Färjestad.

Först i sista perioden fick de hål på Mattias Modig i Luleåkassen. Färjestad hade även några lägen att kvittera men fick inte in pucken.

Den fåtaliga publiken, 5 872, buade ut Karlstadslaget efter matchen.

Luleå gjorde, som alltid i Karlstad, en gedigen insats. Norrbottningarna starka kollektiv blev Färjestad övermäktigt.

FBK, som bara tagit två poäng på de senaste sex matcherna, kan snart vara indraget i striden kring slutspelsstrecket om inte laget börjar vinna. Mot Luleå stod psykologen Lennart Carlsson i båset. Uppenbarligen var det inte nog för att få fart Karlstadslaget.

   Färjestad-Luleå 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 (4.54) Cam Abbott (Chris Abbott).

Andra perioden: 0-2 (0.55) Jonathan Hedström (Fredrik Styrman, Cam Abbott).

Tredje perioden: 1-2 (4.19) Marcus Paulsson (Severin Blindenbacher, Per Åslund) spel fem mot fyra.

Skott: 29-29 (11-11, 6-11, 12-7).
Utvisningar Färjestad: 5x2.
Utvisningar Luleå: 3x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.
Publik: 5 872.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".