Foto: Roger Larsson/Scanpix
Halland

Två döda funna i värmländsk bil

Polisen i Halland och Värmland har startat en mordutredning sedan två personer i går kväll hittades döda i en brinnande bil nära E 6 vid Getinge norr om Halmstad. Bilen var hemmahörande i Värmland.

Larmet om en brinnande bil på viadukten ovanför E 6 kom vid elvatiden på onsdagskvällen. Räddningstjänsten gjorde sedan det makabra fyndet - två döda kroppar i bilens bagageutrymme.

Ännu på torsdagseftermiddagen var de döda inte identifierade. Man vet inte ess deras kön, meddelade Stefan Liljenberg, biträdande chef för Hallandspolisens operativa avdelning, när polisen höll presskonferens i Halmstad.
-Kropparna är mycket svårt brända. Troligen krävs tandkort för identifieringen, eventuellt även DNA, sade Lars Hamrén, chef för utredningsroteln.

Han berättade, att det inte går att säga vilka skador kropparna hade.
-Det får den fortsatt utredningen utvisa, sade Hamrén och förutskickade också att den rättsmedicinska undersökningen troligen kommer att ta tid.

Lånat ut bilen
Bilen var en röd Volvo S 60. Dess ägare är en man i 40-50-årsåldern i Värmland. Han förhördes under torsdagsförmiddagen och uppgav då att han för två dagar sedan lånat ut bilen till en släkting, en man född på 1980-talet,. Denne har polisen inte kunnat få kontakt med.

Bland de omständigheter som polisen lägger vikt vid är också platsen där bilen brann. Eftersom den stod på en viadukt ovanför E 6 syntes branden vida omkring och flera passerande hörde också av sig och larmade.

Ville synas?
-Normalt bränner man bilar på en mer undanskymd plats. Här verkar det som om man ville att branden skulle synas, säger Hamrén. Han tillägger att teknikerna har gjort en del fynd på brandplatsen.

Polisen i Halland samarbetar med kolleger i Värmland i utredningen. Flera personer i båda länen har förhörts i det arbetet, men polisen söker ändå fler iakttagelser som kan sättas i samband med det misstänkta mordet.

Peter Palmkvist/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".