Patrik Sohl, bilbärgare i Torsby. Foto: Lennart Nordenstein/SR Värmland.
Torsby

Hårda tider för bilbärgarna i kylan

Den ihållande och stränga kylan gör att bilbärgarna har fullt upp med att starta bilar. Patrik Sohl i Torsby som varit i bilbärgarbranschen i 15 år har aldrig upplevt något liknande tidigare.

– Det är ju att det är kallt alltså. Allting går jättetrögt och det krävs mycket ström till generatorn för att dra igån den och sen ska man ha in bilarna till verkstäderna för att värma upp dem, säger Patrik Sohl.

Så stor belastning under en så lång tid som har han aldrig varit med om tidigare. Visst kan det vara toppar ibland, men inte under en så lång period, berättar Patrik Sohl, som inte får många timmars sömn varje dygn eftersom telefonen går varm i kylan.

Distriktet som han täcker i Torsby är stort och det kan ta någon timme att komma på plats, och det gäller att prioritera. En bil kyls snabbt ner.

– Jag har varit i kontakt med räddningstjänsten, och blir det alldeles för jäkligt så får vi ringa ut dem så att de hämtar in folk till värmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".