Tiotal tips efter dubbelmord

Ett tiotal tips har kommit in till polisen efter bilbranden utanför Halmstad i onsdags. Två personer hittades då döda i en utbränd bil som är hemmahörande i Värmland. Offren för dubbelmordet är ännu inte identifierade.

– Tipsen vi har fått handlar framför allt om iakttagelser i samband med själva branden, berättar polisens presstalesman Ingmar Nilja för TT.

Larmet om bilbranden kom strax före klockan 23 i onsdags kväll. Bilen stod då uppe på en viadukt över E 6 vid Getinge. När räddningstjänsten kommit dit gjordes den makabra upptäckten av två kroppar i bagageutrymmet.

Polisen vet att bilens ägare finns i Värmland och att han lånat ut bilen till en släkting, en man i 25-årsåldern. Denne har varken polis eller anhöriga lyckats nå.

– Det kan givetvis inte uteslutas att han är ett av offren, men ingenting är fastslaget än, säger Nilja.

De svårt brända kropparna har förts till rättsläkarstationen i Lund där arbetet med identifieringen fortsätter. Enligt pressuppgifter skulle 25-åringen ha haft med sig ytterligare en släkting på bilresan, men det är ingenting som polisen bekräftar.

Parallellt med identifieringen försöker polisen även kartlägga hur bilen, en röd Volvo S 60, rört sig sedan den lånades i början av veckan. I det arbetet vill man ha hjälp av allmänheten och en bild av bilen finns på Hallandspolisens hemsida. Registreringsnumret är dock maskerat. Enligt Nilja är det tänkbart att polisen går ut även med det senare.

Peter Palmkvist/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".