Bilbrandsmorden

Det var sonen som lånade bilen

Det var sonen som lånade bilen av sin pappa i Värmland, den bil som sattes i brand sent i onsdags kväll på en bro över E 6-an vid Getinge. Det bekräftar polisen i Halland idag.

Utredningen kring de två döda kropparna i den utbrunna bilen vid motorvägen nära Getinge rullar nu på, både i Värmland där bilen hörde hemma och i Halland med ett 20-tal poliser.

Polisen har fått in ett tiotal tips efter bilbranden vid motorvägen nära Getinge då två personer hittades döda i bagageutrymmet i det utbrända bilvraket.

Tipsen handlar framför allt om iakttagelser i samband med själva branden. Polisen vet att bilens ägare finns i Värmland och att han lånat ut bilen till en släkting, en man i 25-årsåldern. Denne person har varken polis eller anhöriga lyckats nå.

Parallellt med identifieringen av offren försöker polisen även kartlägga hur bilen, en röd Volvo S 60, rört sig sedan den lånades i början av veckan. Polisen vill därför att folk som sett bilen på väg hör av sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".