BANDY

Boltic vann seriefinalen

Boltic vann seriefinalen mot gästande Gripen Trollhättan med siffrorna 9-4 (3-1). En rättvis seger då Boltic kändes starkare och för tillfället spelar laget med ett stort självförtroende.

Matchen fick en lite annorlunda inledning då Gripen fick två tiominutersutvisningar innan det hade gått tre minuter. Boltic försökte men kunde inte utnyttja övertaget förrän i slutet av utvisningstiden. En minut senare kvitterade Gripen och matchen kändes då mycket oviss.

Efter hemmaledning i paus med 3-1 kunde segergreppet kopplas och målen kom med jämna mellanrum. Man ska dock ge en eloge till Gripen som aldrig gav upp och reducerade vid flera tillfällen direkt efter Boltics mål.

Den stränga kylan gjorde att isen hade spruckit och vaktmästarna hade ett styvt jobb att få till ett spelbart underlag. Det lyckades inte riktigt och matchkvalitén blev därefter. Bollen hoppade och for vilket ställde till många spratt för spelarna.

Boltic kunde utnyttja underlaget bäst och var det bättre laget. Det var en lagseger, med betoning på lag, där alla gjorde bra ifrån sig. Ett extra plus till Henrik Jönsson som stod för tre mål.

Gripen var inte alls ofarliga men hade en lite ojämnare besättning.

Serien är mycket intressant och det verkar som om det är fyra lag som kommer att göra upp om seriesegern. Förmodligen blir det en lång kamp ända in i det sista och Boltic har att möta de andra topplagen på hemmaplan. Frågan är dock om det är så stor fördel då lagkaptenen Mattias Svensson tycker att laget faktiskt spelar bättre på bortaplan än på hemmaplan.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".