SPORT

Lee Goren lämnar FBK

Lee Gorens karriär i Färjestad är över. Idag blev det klart att laget byter honom mot slovaken Lubos Bartecko med schweiziska Bern.

Goren har den senaste tiden stått i centrum för supportrars ilska, något som kunde lett till reaktioner från publiken om han kommit till torsdagens hemmamatch mot MoDo, men det är inte därför han byts ut, enligt sportchefen Tomas Rundqvist.

– Det vet vi ju inte riktigt, det har ju gått lite rykten om att det skulle förekoma viss aktivitet mot honom på torsdag men det har väl inte varit det som varit det avgörande i det här fallet utan det har väl gått litee grus i maskineriet för honom sen han anlände och inte kanske presterat på den nivå vi hade hoppats. Han har ju gått skadad med det ena än det andra och sen kom det här med facebook historien. Vi hade väl hoppats att han skulle vara riktigt sugen här och komma in och spela sin bästa hockey men när vi fick den här möjligheten. Vi vet ju vad Bartechko kan. Vi kan väl säga att vi byter lite spelstil. Vi byter alltså tyngd och tuffhet mot finess och fart som kanske passar vårt lag lite bättre nu, säger Tomas Rundqvist sportchef FBK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista