Tävlingsledaren Leif Larsson söker efter fler funktionärer till JVM. Foto: Lennart Nordenstein/SR Värmland.
Torsby

Funktionärer efterlyses till JVM

Nu är det bara två veckor kvar innan det största arrangemanget någonsin i Torsby - Junior VM i skidskytte, drar igång. Drygt 350 aktiva från 35 länder väntas till tävlingarna. Det mesta ser bra ut, men ett problem återstår att lösa. Det fattas funktionärer. 

– Det kan aldrig bli för många funktionärer, säger tävlingsledaren Leif Larsson. I dessa tider med kräksjuka och influensa så är det bra att vi har en stab. Tre av tävlingsdagarna är vardagar, så då vill vi gärna ha fler funktionärer.

Imorgon onsdag påbörjas bygget av läktare, staket och tält. Att det skulle komma deltagare från 35 länder hade Leif Larsson räknat med, men kanske inte att så många 366 aktiva och 80 tränare skulle komma.

Ett roligt inslag i tävlingarna är att Turkiet kommer att delta.

– Turkiet har aldrig varit med på ett Junior VM, de har haft några aktiva på världscupen, men inga på juniornivå, så det är roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".