Torsbypolisen JO-anmäld

Torsbypolisen har anmälts till justitieombudsmannen för bristande trafikvett. Vid sex tillfällen i rad använde inte en polisbil blinkers vid sväng.

Det uppmärksammade yrkeschauffören John Ryberg när han följde efter polisbilen, och nu har han JO-anmält Torsbypolisen.

– Det hade ju gått ett rykte här om att polisen är väldigt drullig och det bara råkade passa sig så att jag den 14 december fick skåda det här med egna ögon. Det var mycket värre än jag föreställt mig. Det är så bedrövligt att jag inte ens har ord för detta. De kräver ju av oss att vi ska bete oss någorlunda i trafiken och det tycker jag är okej men de bör onekligen själva föregå med bra exempel, säger yrkeschauffören John Ryberg.

Klockan 22:00 den 14:e december förra året följde John Ryberg efter en polisbil som sex gånger i rad inte använde blinkers.

Det var efter ett rykte på byn i Torsby som John Ryberg ville kolla om det stämde, och till sin förvåning fick han med egna ögon se tilltaget, och nu har han alltså anmält handelserna till justitieombudsmannen.

– Ja, eftersom det nu pågått en längre tid det här och de inte kan förmå bättre måste någon ta itu med det här, säger John Ryberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".